Du er her: HomeOm ledsagerkort

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Ledsagerkort hvordan får jeg det

Ledsagerkort - hvad er det og hvem kan få det?

DH Brugerservice, der er en del af Danske Handicaporganisationer administrerer ordningen med udstedelse af ledsagerkort. Tidligere hed det DSB Ledsagerkort og Børneledsagerkort, men disse to slags er nu erstattet af det nye Ledsagekort. Selvom man har fået bevilliget et af de to gamle typer, så skal man ansøge igen for at komme med den nye ledsageordning idet der er ændringer i optagelseskriterierne.

Ledsagerkortet udstedes til personer med handicap/specielle behov, som har behov for at få en ledsager med til at færdes i det offentlige rum. Kortet dokumenterer kortindehaverens behov til at skulle have hjælp fra en ledsager i eksempelvis bus, metro, tog, museum, teater mm.

Både fysiske og psykiske funktionsnedsættelser uanset alder kan begrunde at der er er ledsagebehov. 

Når man indgiver en ansøgning om ledsagekort, så skal behovet for at have en ledsager, kunne dokumenteres enten via en lægeerklæring eller ved, at man i forvejen er visiteret til en af følgende ydelser:

  • Visiteret til et botilbud.
  • Visiteret til parkeringskort for personer med handicap.
  • Visiteret til personlig hjælperordning eller den kommunale ledsagerordning.
  • Visiteret til støtte til køb af bil i henhold til serviceloven.
  • Medlem af Dansk Blindesamfund.

Husk at indsende dokumentation i forbindelse med ansøgningsskemaet, der kan downloades her via Handicap.dk. Når en eventuel ansøgning om ledsagerkort er bevillinget, får man brev om at man skal indsende foto og 200 kr, som kortet koster og gyldigheden er 3 år fra bevillingsdato. Kortet er på Creditcart størrelse.

Yderligere oplysninger kan læses på Handicap.dk's webside. Klik her og vindue med ledsagerkortet åbner her.

H
vor kan så ledsagerkortet bruges?

DH har på deres webside en liste over steder, men du kan læse mere fyldelstgørende på vores respektive beskrivelser af de enkelte aktivitetssteder, hvilke handicapforhold, herunder om de accepterer ledsagerkortordningen. Du har også mulighed for at trykke på søgeordet LEDSAGERKORTET og alle de steder, som vi har registret der acceptere ledsagerkortet kommer frem.

  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 2 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil