Du er her: HomeArtikler indendørs attraktionerNår forståelsen ikke er i højsæde

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Når forståelsen ikke er i højsæde

Skrevet af  Tirsdag, 19 august 2014 19:54

Læserbrev - modtaget på redaktionen af fortvillet mor (redaktionen kender moderens identitet)

Jeg tror, vi alle kender det der med at være sikker på et tidspunkt eller en ugedag, og så viser det sig, at man huskede forkert.

Sådan havde jeg det i sidste uge. Jeg havde sammen med min familie købt billet til en forestilling i Operaen i København. Min mand, datter og jeg var meget spændte, men jeg havde desværre fået ind i hovedet, at forestillingen begyndte kl 19, så vi havde masser af tid. Vi tog en tur i Fields, som er et stort indkøbscenter, vi købte lidt mad, og spiste i bilen, vi hyggede med min voksne søn, og hjalp ham med at bære varer op i hans lejlighed på 4. sal på Amager – vi havde jo rigeligt med tid.

Lige indtil jeg tilfældigt ser på billetterne. Forestillingen starter kl 18 og ikke kl 19 og hvad er klokken… Den er 17.58. Selvfølgelig kunne vi ikke nå forestillingen til tiden, samtlige lyskryds mente også, at vi skulle se rødt, men endelig ankom vi til Operaen lettere forpustede.

Vi viste vores billetter, og så kom chokket. Vi kunne ikke komme ind!!!

Jeg blev lynhurtig OBS på min datter, der meget let stresser op og bliver forvirret. Hun havde kæmpe store øjne, og hendes håndflader blev våde. Jeg måtte fortælle personalet ved indgangen, at vi SKULLE se den forestilling, og at vi selvfølgelig ikke ville forstyrre nogen i salen, men vi havde billetter på 1. række og ind det skulle vi altså.

Så blev der tilkaldt en ny medarbejder, mens damen, der så vores billetter henvendte sig til nogle bag os, og sagde højt ”Hun er meget ubehagelig”….. ja, det var mig hun talte om.

Den nye medarbejder sagde i et tonefald, som mindede om en pædagog tilrettesatte vuggestuebørn ”I kan jo godt forstå, at vi ikke kan lukke jer ind og forstyrre hele publikum i salen”… Seriøst!!!! ”I kan jo godt forstå, at det er jeres egen skyld at I kommer for sent!!!!” Jo tak, men se den forestilling som vi havde betalt så mange penge for, det ville vi altså.

Og så kom den sidste sætning, som gjorde, at jeg var meget tæt på at blive mere end almindelig gal. Medarbejderen sagde i samme tonefald som før ”Nu kan I jo nok forstå, at vi ikke kan lukke stressede publikummer ind i salen” Hvad i alverden skete der lige for denne mand?

Jeg kunne ikke sige et ord, min datter begyndte at græde, og min mand måtte beherske sig og bruge alle sine pædagogiske evner for at tale så stille og roligt som muligt. ”Vi skal se den forestilling, og se nu, hvad du gør ved vores datter. Du kan jo se på min datter, der er handicappet, at hun ikke kan magte denne form for arrogance fra din side”. Enden blev, at manden lukkede os ind, men lige inden vi kom ind i salen sagde han., ”I kan ikke sidde på jeres pladser, for så skal 20 publikummer rejse sig op, og så får jeg klager”. I henvises til række 14.

Vi måtte så pænt sidde på række 14 alt imens vi ærbødigst fik lov til at se resten af 1. akt.

Mens vi sad der på række 14, oplevede vi af flere publikummer gik ud af salen og kom ind igen – uden de blev henvist til andre pladser… men vores datter, der har brug for at sidde forrest for at kunne fokusere og få det optimale ud af forestillingen, fik jo ingenting ud af 1. akt.

I pausen fandt vi vores pladser, og der fik vi nærmest et mindre chok. Der var henved 2 meter fra stolerækken til scenekanten, ingen skulle rejse sig op for vores skyld, og vi kunne så let som ingenting havde sneget os ind på vores pladser ved et sceneskift, som der er rigtigt mange af i forestillingen, her ville ikke en kæft have opdaget noget, men sådan skulle det ikke tydeligt være.

Vi oplevede endda midt i 2. akt, at vores ”venlige” medarbejder, kom hen og stillede sig foran os og talte til et par, der sad på 2. række bag os…

Nu tænker vi så bare.

-          Publikum kunne gå frem og tilbage uden de blev anvist andre pladser.

-          Medarbejderen kunne komme og stille sig foran os og tale med nogen på række 2 midt i forestillingen.

-          Vi måtte ikke stille os ved kanten og vente på et sceneskift, hvor salen var mørklagt, hvorefter vi så let som ingenting kunne få vores pladser.

Vagten havde set vores datter, han var gjort bekendt med hendes handicap – var det mon derfor? Det er min mand og jeg efterhånden mere og mere sikker på, at det var. Tog denne mand direkte afstand mod handicappede? Havde denne mand en ide om, at fordi man er handicappet, så kan man ikke komme i teatret?

Vi ved, at det ikke er produktionens skyld, da de kun havde lejet sig ind i Operaen, men det er klart personalet i Operaen, der burde vise konduite og forståelse.

Jeg ved, at det i sidste ende er min skyld, at vi kom forsent, men sagen kunne have været løst så let som ingenting til alles tilfredshed, havde denne person/vagt/medarbejder forstået, at han kunne gøre en forskel ved at fortælle os, at hvis vi stillede os helt ude ved siden og så ventede på et sceneskift og derefter fandt vores pladser, så havde det været klaret uden min datter, fik et psykisk knæk, uden vi forældre skulle bruge så meget energi på at trøste hende, og få hende til at nyde forestillingen.

Hvor er det forfærdeligt, at man først skal svines til af en medarbejder ved at denne fortæller til andre publikummer, at ”Jeg er ubehagelig” – min mand troede ganske enkelt ikke på mig, da jeg fortalte ham det. Han kunne ikke se, hvori det ”ubehagelige” lå i det, jeg havde sagt. At min datters handicap åbenbart udgjorde en smittefare, at vi i første omgang end ikke måtte komme ind i salen, det skriger jo til himlen. Jeg har faktisk tænkt på, om denne medarbejder virkelig troede, at min datters medfødte syndrom forstyrrelse udgjorde en smitterisiko for det øvrige publikum?

Jeg blev frustreret, jeg blev forfærdet og jeg blev virkelig sur. Sikke dog en måde, at behandle folk på. Vi kunne måske forstå ideen med denne negativitet, hvis folk skulle rejse sig op for, at vi kunne komme ind på vores pladser, men med henved 2 meter til scenekanten, så skulle ingen rejse sig op, der var masser af plads, så vi kan kun tænke, at det handler om, at disse medarbejdere har handicapfobi.

Jeg har været i kontakt med flere både musikhuse og teatre og forespurgt dem, hvad de gør, hvis publikum kommer for sent. Samstemmende siger de, at man selvfølgelig får sin plads, men måske skal man lige vente til et nummer eller en scene er færdigspillet, så man ikke forstyrrer unødigt. Tja, det var også det, som vi tænkte, men sådan er det tydeligt ikke i Operaen i København. Der kommer man ind, hvis man er kendt, for vi har set kendte par komme over en halv time forsent, og blive vist ind på deres pladser, men os med et handicappet barn, vi bliver behandlet med arrogance og afstandstagen.

En forfærdet mor

  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 8 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil