Du er her: HomeArtikler udendørs attraktionerMisbrug medfører ændringer i Vis-Hensyn-ordning

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Misbrug medfører ændringer i Vis-Hensyn-ordning

Skrevet af  Mandag, 21 Juli 2014 15:18

FAKTABOX:

Artikler om samme emne:

I 2014 har nogle parker indført indført ændringer af administrationen af vis-hensyn ordning, så man skal bestille tid til afprøvning af de mest søgte aktiviteter.

 

Vis-hensyn er for de brugere, som blandt andet har svært ved at kunne stå i kø og vente på afprøvning af en aktivitet.

Op til denne 2014 sæson har flere brugere henvendt sig til redaktionen på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk og fortalt om, at de er meget kede af de konsekvenser det har fået for deres familier med de ændringer Fårup Sommerland og Djurs Sommerland har lavet med Vis-hensyn-ordningerne i parkerne.

Flere af brugerne nævner, at de har skulle vente i op til 45 minutter fra de har bestilt en Vis-hensyn tur på en aktivitet til at de kunne komme til. Parkchefen for Fårup Sommerland giver udtryk overfor redaktionen, at så lange ventetider er der altså ikke. Eksempelvis den 19. juli 2014 var der i Fårup på en af de mindre dage hvor ventetiden ved de store forlystelser har ligget på ca. 15. min dagen igennem. 

Udsat for misbrug af vis-hensyn ordning

Begge chefer for hhv Fårup og Djurs påpeger, at i højsæsonen er ventetiden længere end normalt for alle gæster. Derfor opfordrer de begge til at de familier med børn, der ikke kan vente så lang tid på en forlystelse, til at besøge dem udenfor højsæsonen. Alternativt på de mindst besøgte dage i højsæsonen. Vi oplyser gerne, hvornår vi forventer færrest gæster. Samstemmende opfordrer begge parkchefer til at man kontakter deres park for at høre hvilke dage der forventes færrest i.

Parkchefen for Fårup Sommerland Niels Jørgen Jensen understreger overfor Ferie-Fritidsaktiviteter.dk, at tilpasningen af reglerne skyldes dels et stigende brug af ordningen i parken, men desværre også et stigende misbrug.

En forældre ved navn Lisa, som har et barn med autisme fortæller til Ferie-Fritidsaktiviteter.dk at hun synes at det er en interessant udmelding, men hvad bygger Fårups påstand på om misbrug af vis-hensyn-ordningen? "Jeg har oplevet, at nogle servicemedarbejdere antager, at vis-hensynkort fx kun er beregnet på børn med fysiske aka. synlige handicap. Jeg vil altså se det sort på hvidt, at deres regelændringer vitterligt skyldes regulært misbrug fra forældre til handicappede børn. Hvis nogen uden handicappede børn misbruger det, burde de jo bare gøre vis-hensynordningen afhængig af at man foreviser et ledsagerkort, hermed kan der ikke fuskes med det." fortæller Lisa.


"Jeg synes, det er ærgerligt, at det skal gå udover "vores børn" at nogle amoralske udenforstående misbruger ordningen, fordi man ikke i højere grad har sørget for at gardere sig mod misbrug. Så snart der er mulighed for at snyde, så er der jo desværre nogle, der ikke kan nære sig, men det er absolut ikke fair, at det skal gå udover de børn (og voksne) som ordningen oprindeligt var tiltænkt at tilgodese - det er jo ikke dem, der misbruger ordningen går jeg udfra." tilføjer Lisa til redaktøren.

Ny regelsæt fungerer for nogle - men ikke for andre

En anden forældre fortæller, at de ikke kunne være med deres drenge med autisme sådanne steder, hvis de ikke kan springe køen over. Så går det helt galt, også fordi der er så mange mennesker og indtryk.

Samtidig er der andre forældre, som mener at den nye Vis-Hensyn ordning er god nok for dem, og de har afprøvet det i praksis i Djurs sommerland. 
Reelt synes jeg deres nye system med tider er et godt initiativ, da dette også giver de øvrige gæster i parken en "fair chance" skriver en af disse fortæller til Landsforeningens Autisme's Fbgruppe, at de kom til forlystelsen, fik en tid og have så i mellemtiden mulighed for at lave noget andet. Det gav barnet med autisme to til at vide hvilket tidspunkt han kunne "komme til aktiviteten. Hun finder den nye ordning rigtig god og fortæller endvidere at sønnen ikke kan stå i kø i 10 minutter, så det er en god ordning, og fortsætter "De oplever alt for ofte, at der bliver "set ned" på dem i sociale sammen hænge, fordi de ikke reagerer som andre børn. Ikke kun voksne, men også børn er i vores verden uvidende.
Men de ved ikke bedre - og det er kun til endnu større irritation for omverden når min søn tidligere har kunnet komme "foran" i køen uden grund ( i deres verden)...... og at han oplever at skulle vente på sin "egen måde"......"

Dette er en anden forældre ikke enig i, da det ikke er alle børn som kan klare først at skulle komme til en aktivitet, for derefter at skulle gå væk et stykke tid. Forælderen anfører, at der vil ske en nedsmeltning, hvor det vil gå ud over omkringværende personer, da det ikke er en fast struktur for dem med den nye ordning. De børn kan ikke forstå at de alligevel ikke må prøve aktiviteten først, for derefter et stykke tid efter at de må. Det forvirrer disse børn og vil give nedsmeltninger, så man er nødt til at forlade sommerlandet.

En mulig løsning som tilgodeser alle

En løsning, der tilgodeser alle både almindelige gæster kunne være at man indføre fast, at for at man kan få udleveret et vis-hensyn kort, så skal man fremvise sit ledsagerkort. Herudover vil der kun være 15 turer på de særlige vilkår med at kunne gå ind i aktiviteten via udgangen, være en mulighed som gør alle tilfredse. 

  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 9 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil