Du er her: HomeArtikler indendørs attraktionerDigital dansetime til udviklingshæmmede

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Digital dansetime til udviklingshæmmede

Skrevet af  Torsdag, 29 maj 2014 15:20

Udviklingshæmmede indspiller digital dansetime til andre udviklingshæmmede

En gruppe udviklingshæmmede  bliver snart kendt blandt andre udviklingshæmmede i resten af Danmark og sågar hele verden. De har netop været med til at optage en digital dansetime i danseformen the feel good way, der kommer til at ligge gratis på nettet og også oversættes til engelsk.

 

En oplevelse, der har betydet meget for deltagerne, der var nogle af de første, der tog the feel good way til sig i 2011 og siden har danset sammen hver uge i Billund Idrætsforening.
-Det er så fedt at være med til at optage the feel good way på video. Det betyder jo, at jeg kan blive set over hele verden og blive rigtig kendt. Det er også en fantastisk måde at få motion på. Man bliver så glad i låget, fortalte Jonathan Schmidt.

 

Andre gik mere op i, at de fremover kunne vise deres familie, at de havde været med. Fælles for alle var, at de havde glædet sig vildt til en dag med kameraer og mange timers the feel good way.

-The feel good way har betydet meget for mig, fordi jeg nu får mere motion. Jeg har været i behandling for kræft, men jeg blev ved med at komme til the feel good way alligevel, fordi jeg havde lyst til at danse og være sammen med de andre. Og selv om jeg nogle gange blev meget træt, tog jeg bare et hvil undervejs. Det var rigtig rart, at jeg blev valgt til at komme i dag, for jeg vil gerne være med på videoen, fortæller Uffe Christensen, der under sit kræftforløb flere gange måtte danse med overtøj på, da han frøs så meget på grund af kemoen, selv om han dansede.

The feel good way er en glad bevægelsesform, som træner funktionelle bevægelsesmønstre ved hjælp af simple trin og bevægelser. Deltagerne kan danse og bevæge sig på netop den måde, som passer til dem og deres krop og handicap, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Metoden bygger på gode historier, da målgruppen meget bedre kan motiveres til at være et lyntog fra Århus end bare at løbe rundt i lokalet.
-Det er en sjov måde at få motion på, og jeg kan godt lide historierne. Det er rigtig spændende at være med til at filme, og jeg har været rigtig stolt over at kunne fortælle det til min mor. Det er også godt, at andre fremover kan se optagelserne, så de også kan danse, ligesom vi gør, fortæller Maria Madsen.

Personalet bekræfter stor effekt

Personalet omkring de udviklingshæmmede er også meget glade for, at de nu har fået en effektiv og populær måde at dyrke motion på.
- Det er så befriende, at de ikke kan gøre noget forkert, for de skal jo normalt have hjælp til en del. Efter de er begyndt på the feel good way, kan vi se, at de har fået en bedre motorik, er blevet bedre til at holde balancen og mere smidige. Det her har de jo lyst til, i modsætning til, hvis vi sagde, at de skulle lave bøj-og-stræk-øvelser, som de jo måske heller ikke ville kunne finde ud af, fortæller pædagog Charlotte Neumann, der også var med på optagelsesdagen.

 

Også Lyngåskolen i Århus har gode erfaringer med the feel good way. På deres hold kommer også udviklingshæmmede i kørestole og med tunge handicaps, som også får en masse motion
-Vi har aldrig før set eleverne bevæge sig så meget, som når de er til the feel good way. Det er så fedt at se på, hvordan de kan inspirere hinanden til nye måder, de kan danse på. Når den digitale dansetime bliver færdig, vil de kunne få endnu mere motion, for så kan de jo altid danse hjemme hos sig selv. Jeg tror også sagtens, at andre udviklingshæmmede kan danse derhjemme, også selv om de aldrig har haft en fysisk instruktør, fordi metoden bare er så nem, fortæller pædagog Jytte Hoe Søjberg.
Når videoen er redigeret, lægges den gratis på nettet, så alle fremover kan danse, når de har lyst og dermed få endnu mere motion. Dansene er instrueret så godt, at målgruppen også vil kunne danse hjemme, selv om de aldrig har mødt en instruktør i virkeligheden. De skal eventuelt bare have personalet til at hjælpe dem i gang.
The feel good way er nu også godt på vej i udlandet. Derfor laves dansetimen både på dansk og på engelsk.

  • Foto
  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 13 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil