Du er her: HomeArtikler museerØhavets Restaureringscenter åbner på Ærø

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Øhavets Restaureringscenter åbner på Ærø

Skrevet af  Onsdag, 22 januar 2014 04:16

Skibsværftsområdet i Ærøskøbing, der nu fungerer som kulturbevarings- og formidlingscenter for det gamle skibshåndværk, vil dermed igen spille en vigtig rolle for lokalsamfundet i Det Sydfynske Øhav. Centret bliver en central drivkraft i at bevare de særlige håndværk, der anvendes ved byggeri og restaurering af nittede jern- og stålskibe. Samtidig skaber centret nyt liv på havnen og vil kunne trække flere turister og besøgende til det særlige værftsmiljø.

 

Udover at være en unik maritim seværdighed vil Øhavets Restaureringscenter også fungere som uddannelsestilbud for unge ledige med særlige behov. Ved at deltage i restaureringsarbejdet og modtage undervisning vil de unge få en bred vifte af udfordringer i et professionelt og meget rummeligt arbejdsmiljø. 

 

Øhavets Restaureringscenter består af flere forskellige bygninger og anlæg på havnen i Ærøskøbing. ”Den gule hal”, som nu er sat i stand, og beddingen er også genetableret, så der kan repareres jern- og stålskibe, og i den nybyggede værftshal kan man arbejde med det gamle håndværk. Der er også etableret en esse og et rebslageri i værftshallen. Besøgende vil kunne følge med i arbejdet med skibsrestaurering fra en svalegang i førstesalsniveau. På førstesalen i værftshallen er der kontor-, møde- og skolefaciliteter, som blandt andet skal bruges af de unge under uddannelse på centret.

 

Indvidelsen finder sted den 28. januar 2014 kl 11 på Ærøskøbing havn, hvor folk er velkommen. Der vil være taler ved blandt andre formand for styregruppen, borgmester Jørgen Otto Jørgensen, formand for Realdania Michael Brockenhuus-Schack og arkitekt Poul Schülein. Derefter klippes snoren til den nye værftshal, og Øhavets Restaureringscenter er dermed officielt indviet.

  • Foto
  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 12 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil