Du er her: HomeCirkusFamiliecirkus, der når helt ud til bageste række

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Familiecirkus, der når helt ud til bageste række

Skrevet af  Onsdag, 08 maj 2013 21:26

Forestilling****(*)

Handicapforhold ***** (se mange fotos fra forestillingen nederst i artiklen) Koregerede artikel, idet anmelder ikke havde fulde information på anmelderaftenen.

Cirkus Mascot fejrer i år deres 20 års jubilæumssæson, hvor de drager rundt i det meste af Danmark. Aftenens forestilling, som her er anmeldt, blev vist den 06. maj 2013 i Tinglev.

 

Cirkus Mascot er et af de mindste cirkus i mellemklassen, hvor der er plads ca 260 publikum til hver forestilling i familien Deleurans to-master cirkustelt, hvilket giver en flot intimitet hvor publikum er tæt på manegen og dermed også inddraget denne i forestillingen så man ikke kun er med som en betragter.

 

Cirkus Mascot turnerer i Danmark fra april til september, hvor tre cirkusfamilier sammen med den erfaren cirkusartisk Katja Schumann står for underholdningen.

 

Efter en noget forsinket start knapt 20 minutter efter planlagt start kl. 18.00 blev forestillingen sat i gang, grundet at folk var meget sene om at komme ind i teltet. Den relative store forsinkelse denne dag, som ikke formodes at være almindeligt, gjorde børnene meget urolige. (Idet husklovnen alligevel gik ude blandt publikum og solgte diverse effekter man kan købe i cirkusset, så kunne det måske være en ide at lade ham lave et lille fornummer inde i manegen for at aktivere børnene så de ikke bliver urolige, når man har så lang forsinkelse, anmelders forslag)

 

Normalt starter Cirkus Mascots forestillinger senest 5 minutter over planlagt tidspunkt, men på anmelderaftenen var der desværre for få hænder til at løse alle opgaver samt at nogle publikummer havde placeret sig forkert i forhold til deres billet. Derfor var en af artisterne Daniel nød til at stå i kiosken og sælge, og kunne ikke nå at komme med ind til åbningsparaden, hvor alle artister er inde og hilser på publikum. Cirkusledelsen prøvede i første omgang at vente på ham, men måtte opgive dette. Derefter var der gået koks i de pladser som nogle publikummer havde sat sig på, idet de havde købt billetter til 1. plads men havde sat sig på andres pladser i logen. Cirkusledelsen beklager den upræcise start men det skylles som sagt ovennævnte forhold, som jo kan ske.  

 

Høj kvalitet fra start

Forestillingen starter med et flot hula hop nummer med Husik Gulyamov på bare 12 år og søn af husklovnen Gulio. Der er ikke noget at sige til, at Husik vandt Wiesbaden Kirche Pris ved European Youth Cirkus 2012, hvor de nye talenter viser deres kunnen. Det er et højkvalitetsnummer med de hula hop ringe han kan præstere med sin unge alder, som afrundes med en flot demonstration af at kunne jonglere med hulahopringen rundt om sin egen næse. Virkelig flot nummer.

 

Husklovnen Gulio skal også forsøge sig med hula hop ringe, og man kan opfordre folk til at gå ind og se, hvordan det lykkedes for Gulio at aktive en publikummer med sine ringe og stylter.

 

Publikum har herefter et stort forrygende hundenummer med hundekunster i vente. Hundeoptræden har været på programmet siden Cirkus Mascot blev dannet i 1984, hvor Marianne Deleuran optrådte med sin første hund. Siden er det blevet til 12 hunde i manegen samt at den yngste af Deleuranbrødrene Andreas er med til at fremfører hundeshowet. Begge gør det rigtigt godt. Blandt en af kunsterne de har oplært en af hundene med er at lægge tal sammen. I forestillingen blev publikum opfordret til at se to tal – og de blev hhv 7 og 8, hvorefter hundene svarede med 15 bjæf.

 

Luftakrobatik i topklasse

Skal man fremhæve nogle af forestillingens numre, så er det de to luftakrobatiknumre med hhv Daniel Deleuran i Aerial Straps, som er i topklasse, og som sagtens kunne være fremvist i de store cirkusturnere.

 

Tatyana Prymachenko fremfører i optempo et meget højkvalitetsnummer med vertical robe, som man skal se. Det giver et helt gys i en, når hun hænger i nakken med rebet rundt om hovedet og snurrer meget stærkt rundt, mens hendes mand den usbekistanske husklovn Gulio snurrer rebet rundt i manegen.

 

Herlig husklovn der engagerer publikum i forestillingen

Husklovnen Gulio kommer ind flere gange under forestillingen med forskellige smånummer, som børnene holder meget af, ligesom det skal bemærkes at Gulio er rigtig god til at inddrage publikum i sin optræden. Det ser eksempelvis i golf-nummeret og dirigentnummeret – hvor sidstnævnte fik publikum til at grine rigtigt højt.

 

Gulio binder på fornemmeste vis forestillingen sammen, og det er forståeligt at han er Cirkus Mascots husklovn på 10. år med det talent for at underholde, som han har og som skal opleves.

 

Inden dagens forestilling havde klovnen været ude i den lokale børnehave for at lære nogle af disse børnehavebørn nogle tricks. Flere af disse kom ind i første nummer af 2. akt og fremførte til stor jubel for publikum i teltet (se foto)

 

Akrobatik i topklasse kan nævnes at brødrene Andreas og Daniel Deleuran udfører (se fotos) med flere vanskelige positioner.

 

Aftenens topnummer må være Family Veres Magic Show, hvor man ser magic i meget høj klasse. Godt tænkt af familien Deleuran at tage denne familie Veres med på turne i år. Antal Veres udfører også et godt nummer med rola rola, som er at stå på flere runde rør og holde balancen, hvilket er meget svært.

 

Inden da havde en af de unge Veres – Henrik Veres – udført en bouncing balls under stor jubel hos publikum, hvilket man godt kan forstå med de boldjongleringer han udfører med at jonglere bolde ned i et bord. Bagefter blev publikum også medinddraget da husklovnen kom ind med en stor bold, som nærmest satte en bølge i gang, og var til meget stor morskab for især børn.

 

Hestenummer faldt igennem denne aften i Tinglev

Desværre falder den ellers så kendte cirkusmenneske og hestedresseur Katja Schumann igennem med sine de to dresseur numre med sine heste – anmelderen har set hestedresseurnumre der var bedre. Specielt når man også tænker på, at hun har optrådt i flere store cirkusser med højkvalitetsnumre, så forventer man mere af hende end at få heste til at rende rundt i cirkler. Det kan være at Katja Schumann har haft en mindre god dag i Tinglev, da det ikke ligner hende at optræde på den måde hun gjorde.

 

Det skal bemærkes, at vores testbarn også havde sammen mening som anmelder at 2. akt er væsentlig bedre end 1. akt, hvor børnene især til slutningen af denne var blevet meget urolige, måske fordi flere steder er der træbænke og ikke plastsæder, som i de større cirkus, at de var blevet trætte af at sidde stille og se forestillingen.

 

Antal stjerner: Set udfra det budget dette lille cirkusforetagende har ift de store cirkusser har, så er det flotte numre som fremføres, hvoraf flere har høj topkvalitet, men desværre trækker hestedresseuren ned ligesom 1. akt måske er for lang for, når det er en familieforestilling. Pausen var først 19.34 (godt 1½ time efter planlagt start, og det kan være svært for mange mindreårige børn (dem var der mange af til forestillingen) at skulle sidde rolig i så lang tid, men det skal samtidig bemærkes at ved en normal start vil 1. akt være færdig ca 1 time efter planlagt start, og det kan de fleste børn sagtens klare. Desuden savnes lidt flere dyr i forestillingen. Men når dette så er sagt, så skal det pointeres at det er et meget stort 4 stjernet forestilling (meget tæt på en 5 stjernet) som man kan opleve i årets jubilæumsforestilling.

 

Billetsalg: Billetter kan købes på Cirkus Mascot’s webside eller ved billetkontoret foran cirkus en 1 time før forestillingens start.

 

 Vigtigt at bestille plads / købe billet i god tid, hvis man er kørestolsbruger

Cirkus Mascot ofrer altid 2 logepladser pr kørestol, hvilket må siges at være flot af dem at gøre. Det vise sige, at i den ene plads er en plads i foreste logorække, og en i 2. række således at kørestolen kan komme ind og ud. Dette også selvom man kun køber 1 billet og ledsager/hjælper kommer gratis med ind). Betingelsen for at man kan gøre dette, er at cirkuset ved det i forvejen, og at der ikke er udsolgt.

Talte efter forestillingen med en kørestolsbruger omkring handicapforhold, og denne udtalte at der ikke var meget plads til kørestole at komme rundt i inden i teltet, men at det gik (det var en elektrisk kørestol brugeren brugte). Det viser sig at denne først havde bestilt billetter så sent at alle optimale logepladser var udsolgte. Brugeren valgte at købe en logeplads omme i siden til familien og selv sidder der bagved. Det er ikke et optimalt sted til kørestole, og derfor havde brugeren den refererede oplevelse.


Cirkus Mascot har bla. solgt deres forestillinger gennem 10 år til Institutionen Sødisbakke i Mariager, og her fjerner de alle stole i logen så der er plads til 4 kørestole i hver loge, hvilket må siges at være en flot indstilling fra cirkusledelsens side. Marianne Deleuran, som er ejer af Cirkus Mascot, har selv oplevet de problemstillinger om hvor svært det var at gennemføre besøg på offentlige steder, forlystelser mm, med det er at have en pårørende i kørestol, idet hendes sin far igennem mange år selv sad i kørestol.

 

Handicapforhold:

Musik: Det er indspillet musik i kombination med en keyboardspiller, som også styrer musikken. For personer er lydfølsom anbefales det kraftigt at have høreværn eller anden ørebeskyttelse, da musikken denne aften i Tinglev til tider var meget høj. Det er dog påtalt overfor familien Deleuran, som har Cirkus Mascot, og PR-chefen ville undersøge om det kunne ændres lidt.

Kørestolsbrugere: Cirkus Mascot tilbyder kørestolsbrugere plads i logen helt ude ved manegen – og der er ikke forhøjet gulv som er set i enkelte andre cirkus. 

ToiletforholdSom det fremgår af nedenstående fotos er Cirkus Mascots toiletvogn's døre ikke placeret så højt oppe som det nogengange kan ses i andre cirkus, idet man bruger en trailertoiletvogn. Hvis kørestolsbrugere skal benytte deres toiletvogn har Cirkus Mascot investeret i køreslidske, der kan anvendes. Dørene til toiletterne er brede, så det burde ikke give problemer med adgangsforhold for kørestolsbrugere. Indretningen af toiletterne er der også plads til at komme rundt. Et lille skilt til anvisning af hvor toilet er, kunne være en god ting hvis der var det.

 • Foto
 • HandicapForhold
 • Galleri
 • Kommentarer

Yderligere information

 • Ledsagerkort: Uoplyst
 • Handicaptoilet: Uoplyst
 • Pusleplads: Uoplyst
 • Mulighed for leje af kørestol?: Uoplyst
 • Har stedet hjertestarter: Uoplyst
 • Region: Region Hovedstaden
 • Legeplads tilknyttet stedet: Uoplyst
 • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 24 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil