Du er her: HomeAttraktionerIndendørsKunstmuseumBornholms Kunstmuseum

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Bornholms Kunstmuseum

Skrevet af  Fredag, 22 februar 2013 05:09

Bornholms Kunstmuseum

Besøg Bornholms smukke kunstmuseum ved Helligdomsklipperne.

Bornholms Kunstmuseum - i sig selv en attraktion
Bornholms Kunstmuseum er med sin beliggenhed ovenfor Helligdomsklipperne på kysten mellem Gudhjem og Tejn og sin arkitektoniske udformning i sig selv en attraktion. Bornholms Kunstmuseum ligger ca. 6 km nord for Gudhjem i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber.

Noget af det bedste indenfor moderne dansk arkitektur
Bornholms Kunstmuseum er opført i 1993, men voksede allerede i 2002 ud af "rammen". Derfor igangsatte museet en stor udvidelse på 1.000 m2, der skulle omfatte to nye udstillingsbygninger, en større administrationsbygning samt ombygning af indgangspartiet. Bornholms Kunstmuseum genåbnede i 2003 efter den større tilbygning og regnes i dag for noget af det bedste indenfor moderne dansk arkitektur.

Masser af bornholmsk kunst og kunsthåndværk
Bornholms Kunstmuseum rummer kunst og kunsthåndværk med relation til Bornholm. Bl.a. "Bornholmerskolen" med malerne Edvard Weie, Karl Isakson, Olaf Rude, Kræsten Iversen, Niels Lergaard og Oluf Høst. Udover de permanente udstillinger er der året igennem temaudstillinger inden for kunst, design og kunsthåndværk.

Helligdomskilden på Bornholms Kunstmuseum
Bornholms Kunstmuseum har et areal på 4.000 kvadratmeter fordelt på tre niveauer, der følger terrænets naturlige fald mod klippekysten. I gamle dage valfartede folk til området på grund af Helligdomskilden, som blev tillagt en helbredende kraft. I dag symboliserer kilden oplevelser, rekreation og åndelig udvikling, og kilden løber nu i en vandkunst gennem hele museumsbygningen, inden den ledes ud i Østersøen gennem en lille ønskebrønd. På den måde er arkitekturen, der regnes for en af Nordens perler, i sig selv en kunstnerisk oplevelse med sine smukke, lyse rum.

Opdagelsesrejsen
Oplev Bornholms kultur bag facaden i en lang weekend forår eller efterår. Bornholms Kunstmuseum forkæler med velkomstdrink og frokost, før der vises rundt i samlingen. Grønbechs Gård byder på en omvisning i den gamle købmandsgård, som nu er kunsthåndværkets hus samt værkstedsbesøg hos en af Bornholms dygtigste kunsthåndværkere. Hjorths Fabrik inviterer indenfor i de arbejdende værksteder og byder på et køligt glas vin i den smukke gård. Rønne Theater, som er landets ældste fungerende, viser afsnit frem, hvor gæster ellers ikke kommer  - og fortæller om teaterets historie.

 • HandicapForhold
 • Kommentarer
 • Plugin 5

Yderligere information

 • Ledsagerkort: Uoplyst
 • "Vis hensyn" skilt: Uoplyst
 • Handicaptoilet: Ja
 • Pusleplads: Uoplyst
 • Mulighed for leje af kørestol?: Ja
 • Har stedet hjertestarter: Uoplyst
 • Øvrige handicapforhold:

  Meget store motoriserede kørestole kan være vanskelig at manøvrere i museet.

  Barnevogne uden drejelige forhjul er ikke tilladt i museet. 

 • Region: Region Hovedstaden
 • Adresse: Otto Bruuns Plads 1 Rø 3760 Gudhjem
 • Legeplads tilknyttet stedet: Uoplyst
 • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 26 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil