Du er her: HomeArtikler museerHelt ind bag Læsøs saltsydning

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Skrevet af  Fredag, 10 oktober 2014 06:35

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen.

Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hvert år lægger 60.000 vejen forbi. Heraf mange skoleklasser, som får et sjældent indblik i en oprindelig tradition og et særligt håndværk. En del af arbejdsprocesserne omkring produktionen af det særlige Læsø salt har indtil nu været skjult for publikum. Men nu gøres nogle af processerne mere synlige ved, at de bliver filmet og vist live på nogle videoskærme i publikumsområdet. Publikum vil blandt andet kunne opleve, hvordan vandet først bliver slynget ud af saltet og senere, hvordan saltet lufttørres og pakkes. Disse processer foregår i dag bag lukkede døre af hensyn til fødevarehygiejnen. Men nu får publikum altså mulighed for at komme lidt ind bag døren.  

Satsyder og formidlingschef Poul Christensen siger: ”Gennem projekt ”Saltskærmen” kan vi nu vise hvordan vi nænsomt slynger vand ud af saltet, samt hvordan det lufttørres og pakkes. Vi får fremover samlet disse funktioner i et fødevaregodkendt hus og publikum vil fra kommende højsæson kunne følge arbejdsprocesserne på videoskærmene. Videoskærmene giver os også mulighed for at vise andre pædagogiske videooptagelser om saltet historie både her til lands, men også på verdensplan.”

Projekt Saltskærmen er et mindre pædagogisk projekt til en samlet investering på ca. 500.000 kr. i år, men er et led i en større indsat på formidlingsområdet. Til næste år bliver selvsydning i minipander udvidet og forbedret, og der satses på en historisk legeplads.

Realdania støtter formidlingsprojektet.

  • Foto
  • Kommentarer
  • Plugin 5
Udover mundtlig formidling får publikum nu også mulighed for at opleve saltsydningsprocessen på elektroniske skærme. Udover mundtlig formidling får publikum nu også mulighed for at opleve saltsydningsprocessen på elektroniske skærme.
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen. Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hve...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 7 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil