Du er her: HomeCirkusFarverig jonglering for store og små

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Farverig jonglering for store og små

Skrevet af  Mandag, 05 maj 2014 20:21

Oplevelse: 5 af 6 stjerner

Handicapforhold: 5 af 6 stjerner

Midt ude på en eng i Sydvest Sønderjylland havde Cirkus Mascot slået sig ned i Løgumkloster, hvor det var flere år siden de havde gæstet byen med deres cirkusforestilling. Vel ankommet, hvor vi var blevet anvist vores pladser af forestillingens konferencier Jess Deleuran, satte vi os og var spændte på at se årets forestilling i Cirkus Mascot. Selvom det er nogle år siden at Mascot har været i Løgumkloster, var teltet så godt som fyldt denne aften med masser af glade og ligeså forventningsfyldte børn og voksne. Man kan roligt sige, at folk ikke blev snydt. Det er utroligt hvad et af de mindste landsturnerende cirkus'er får så meget ud af deres muligheder, når man tænker på deres volume, idet de optrædne er kunstnere der på hvert deres område, hvor de mester deres metré.

 

Aftenens forestilling starter med Oleksii Trunov, der mester kunsten i jonglering samtidig med at han udfører flot akrobatik som er en slangemenneske værdig, hvilket han også bekræfter i et senere nummer i forestillingen, hvor han optræder med den mongoleske Gereltuya Ganbold, der udfører nogle meget flotte contortion bevægelser i denne meget svære kunstart, som kun få kan udføre.

 

Hele forestillingen igennem møder man den sjove uzbegiske klovn Gulio, som er Cirkus Mascot's helt egen husklovn. Han har været med Cirkus Mascot igennem Danmark de sidste mange år og kendes af mange små og store børn. Gulio må siges at kandidere til årets cirkusklovn med den præstation han laver. Uanset om det er som billist, karatemanden med den sjove pointe man ser når man overværer årets forestilling eller når han kommer ind som en kæmpestor mand. Den mand mester sin metré til det yderste, og er meget værdifuld for Cirkus Mascot og forestillingen, hvor han bringer latteren frem hos store og små.

 

Cirkus er også traditioner og igen i år er Tetyana Prymachenko med i manegen med hendes flotte udførte luftakrobatiske nummer, når hun hænger oppe under teltdugen. Hendes og Gulio's to børn er også med i årets forestilling, hvor vi sidste år stiftede bekendtskab med Husik. I år er Husik med i flere af numrene, heriblandt et fantastisk flot farverigt hula hop ringe nummer med lys, hvor han jonglerer disse så det giver sus i folks maver når man ser denne lyseffekt dette giver. Vi har aldrig set noget lignende - det er et nummer der bare skal ses. Gulio's datter er i år kommet med i forestillingen, hvor hun optræder i et sjovt nærmest falden på halen-nummer, som hun klarer rigtigt fint.

 

Daniel Deleuran, der nu sammen med sin mor Marianne driver Cirkus Mascot, optræder i år kun med et enkelt - men til gengæld flot nummer, hvor han udfører stolebalance så højt så han næsten når teltdugen. Her sidder man med hjertet i halsen for om han klarer dette flot udførte nummer.

 

Når man nævner Marianne Deleuran så kan man heller ikke lade være med at nævne de mange søde hunde, som Marianne og hendes søn Andreas fremfører. Man må sige at denne familie har dyretække med den måde de kan få såvel hunde, og ikke mindst med den dyredressur som de også kommer med i år. Her har de endda formået at dresserer hængebugsvin og de får også en ged til at gå på line over en række jernstolper. Desudeb skal nævnes det flotte nummer med gåsen, der er blevet dresseret til at gå hen over forhindringsbomme - det viser familiens Deleuran's kærlighed til dyr, når de kan få dem til at præstere det dyrene kan. Det er flotte dressurer, som man skal gå ind og se. 

 

Jess Deleuran har udover sin rolle som konferencier også et nummer hvor han fremfører Mascot's fire små ponyer, der har været væk fra manegen et par år, hvor de nu er med igen. 

 

Alt i alt en forestilling som kan anbefales at man går ind og ser, når Cirkus Mascot kommer rundt i Danmark med deres 2014 forestilling. Hvis der havde været lidt magisk tryllenummer, som cirkus også kan være - her tænkes eksempelvis på tilsvarende nummer som det der var på programmet i sidste års forestilling, så havde der været fuld hus med stjernene. 

 

Handicapforhold har vi tidligere beskrevet ved anmeldelse sidste år, og det er de samme vi kan bemærke igen i år, så det bliver også til 5 stjerner igen. Familien Deleuran gør meget for at også eksempelvis kørestolsbrugere kan føle sig godt tilrette når de skal se deres forestilling.

 

 • Foto
 • HandicapForhold
 • Galleri
 • Kommentarer
 • Adresse

Yderligere information

 • Ledsagerkort: Uoplyst
 • Handicaptoilet: Uoplyst
 • Pusleplads: Uoplyst
 • Mulighed for leje af kørestol?: Uoplyst
 • Har stedet hjertestarter: Uoplyst
 • Region: Region Hovedstaden
 • Legeplads tilknyttet stedet: Uoplyst
 • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen. Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hve...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 6 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil