Du er her: HomeCirkusFantastisk flyvende cirkus, der udnytter hele teltet

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Fantastisk flyvende cirkus, der udnytter hele teltet

Skrevet af  Lørdag, 12 april 2014 16:58

Oplevelse: 6 af 6 stjerner 

Handicapforhold: 4 af 6 stjerner 

TURNE: Find datoen for hvornår Cirkus Danneborg er lige i nærheden af dig her (åbner i nyt vindue)

Cirkus Danneborg turnerer i år med en forrygende forestilling, som bliver kaldt Dynamic Youth, og forestillingens titel lever helt op til dens navn. 

 

Efter en varm velkomst, hvor publikum bliver fulgt hen til hvor de skal sidde, satte vi os i logoen hvor det viste sig senere, at vi kom helt i nærkontakt med dyrerne. Det kan varmt anbefales, hvis man ikke er bange for dyr, da det er en stor oplevelse at komme så tæt på både kunstnere og dyr. Mens vi sat og ventede på at forestillingen skulle gå igang, var der den traditionsrige elefantridning, hvor man kan komme op at ride på en elefant. Her fik publikum, der var kommet ind på plads allerede et godt grin inden forestillingen var gået igang. Elefanten Ramboline, som man heller ikke i år snydes for, ved hvor godbidderne er, og havde snablen nede i lidt popkorn/flæskesvær hos en af dem der sad i en af logoboksene.

Forrygende åbningsnummer  

Bingo truppen, som familien Enoch har formået at hente til Danmark fra Ukranie, indleder forestillingen med et hæsblæsende numre, der knytter en blanding af mange cirkusdiscipliner sammen. Her er både luftnumre samtidig med at der er håndstandsakrobatik i manegen. Ikke noget at sige til, at det er en eftertragtet gruppe, der iøvrigt også har optrådt i andre førende cirkus i Europa, hvor blandt andre Cirkus Knie, Roncalli og Krone har haft dem med på turne. Gruppen har også tidligere modtaget bronze i 2003 ved cirkusfestivalen i Monte Carlo og i 2012 blev de endda tildelt juryens specialpris.

Jonglering i verdensklasse

Den australisfødte familien Messoudis med far Said fremfører sammen med sønnerne Karin og Soffien jonglering i verdensklasse, hvor man både ser jonglering i løb, med flot udført salto og ikke mindst hvor to af dem står oven på hinanden og jonglerer til den tredie. Et nummer der bare skal ses, og som er et livsbekræftende nummer. 

Den franske husklovn Mimi

Igen i år har Cirkus Danneborg en fransk husklovn og i år er det Mimi, der udfylder denne rolle, hvor han henter en fra publikum ind til at hjælpe sig. Det viser sig at denne kommer til at medvirke i flere af de små reprisenumre som Mimi udfører i forestillingen. Blandt de små nummer han, er der det hylende morsomme håndstandsnummer, som er en nærmest et stuntshow.

 

Klassisk hestedressur når den er bedst oplever man også i år, hvor Bernhard Kaselowsky sammen med Katja Enoch fremviser en flot børnevenlig dressur. De børn vi havde med, blev helt glade og ville helt hen til logens forkant for at se nummeret. Det er utroligt flot at se når de får 3 af de fem heste til at rende den ene vej samtidig med at de to andre løber modsat vej uden at kollidere med hinanden. Duften af heste er jo også en del af det at gå i cirkus og opleve atmosphæren med dette.

Akrobatik i verdensklasse 

Selvom man kun er 8 år, så kan man godt stå i en manege og udfører håndstandsakrobatik i verdensklasse. Det sker når Connar Garcia sammen med sin storebror Antonio på 11 år udfører flotte nummer. Hvis man vil se nogle af fremtidens håndstandsakrobater skal man gå ind og se forestillingen - også da de udfører en salto med bold - det skal bare ses.

 

Efter børnenes nummer kommer så deres forældre med et flyvende raketnummer familien rejser rundt med i Europa, og som cirkus Danneborg har formået at hente til Danmark. Duo Garcia som de kalder sig har tidligere i 2008 optrådt i Danneborg og i 2009 vandt de også bronze ved cirkusfestivalen i Monte Carlo. Raketnummeret får ens hår til at rejse sig, når Vickki Garcia hænger med kun munden som det eneste hun holder fast med i eneste livline til sin mand, der hænger ned fra rakettten i 12 meters højde. Et nummer, som fik anmelderens hjerte til at sidde helt oppe i halsen af spænding. Flot udført nummer familiegruppen kommer med.

Positiv med kort pause

Tit oplever man at en pause i en cirkusforestilling varer ca 30 minutter, men dette oplevede anmelderen ikke i årets forestilling hos Cirkus Danneborg. Dette er meget positivt for børn og andre som ikke kan fastholdes så længe. De betød også at nogle af publikummerne havde regnet med længere pause end det ca kvarter den var på, så de nåede ikke ind og fik set starten af den ukrainske Bingo Theatres nummer med hula hop ringe. Blandt højdepunkterne i dette nummer er de flouriserende ringe, der lyser op.

Sang til og i numre som med den dansende elefant Ramboline

Som noget nyt har familien Enoch i årets forestilling indbygget sang i flere af nummerne, hvilket må siges at være en god tilføjelsen, der giver forestillingen et ekstra pift. Det er den bare 19 årige Jazz Malaika der har fået ansvaret for dette nye element, og det mestrer hun fuldt ud. Det er utroligt flot, når hun sidder oppe på Danneborgs varetegn elefanten Ramboline, mens den danser på stolper hen over manegen.

Diabolo artist udnytter hele teltet

Endnu en artist med en bronze fra juniorfestivalen i Monte Carlo er på programmet. Det er den bare 17 årige Michael Metrian som mestrer kunsten i at håndtere de drilske diabolo. Ikke bare en, men hele 4 på en gang. Der er forrygende fart over feltet lige fra entreen til slut på nummeret, hvor der er rekvistter hele tiden i luften, som han slynger med sine snorer. Han formår også at få de sjævelsk svære diaboloer rundt om benet, ligesom han sjipper mens de er i luften.

Køer i topklasse

Dem der siger at køer ikke kan dresseres tager fejl, og skal tage en tur i Cirkus Danneborg. Her viser man for første gang køer som fremfører dressur og de kommer også helt hen i logen hvor man på foreste række kan komme til at klappe dem. Virkelig en stor oplevelse - det er noget der bare skal ses, og en nyskabelse af cirkusnumre.

Håndstands-ekvilbrister i top

Udover at kunne jonglerer i meget høj tempo og kvalitet, så udfører famillien Messoudi også et håndstandsnummer i meget høj kvalitet, som virkelig er noget der skal ses. Den ene kraftpræstation efter den anden udføres og gruppen høstede også forestillingens længste applaus, når balanceøvelser med meget svære løft udføres i et flot opsat nummer. Der er også noget for damerne at se, når truppen smider trøjerne. 

Alt i alt en topforestilling, som kan anbefales at man går ind og ser. Vi glæder os allerede til næste år.

Årets program

Samtidig med forestillingen har cirkus Danneborg et fyldigt program på 52 sider, som fortæller både om de numre man kan opleve, men også om cirkusfamilien og deres cirkus.

 

Handicapforhold:

Som noget nyt i forhold til sidste år, så har Cirkus Danneborg ikke længere trapper ved billethuset, hvilket er godt for personer som er dårligt gående. Årets forestilling er anmeldt i Tønder, og her var det muligt at køre rundt i kørestol, og adgangsforholdene for disse er også gode. 

 

Musikken er tilpas, når det er levende musik, som cirkus Danneborg benytter sig af, og selve scenen hvor orkestret er sat indgår i en flot kulise på den måde som familien Enoch har sammensat måde at udnyttet teltet på. Det ser man også i måden, hvor man bruger to af teltstængerne til platform for jazzsangerinden Jazz, der er med i forestillingen. Ligesom man har forstået at bruge de forskellige ind/udgange teltet har, så det er ikke kun lige omkring orkesterindgangen hele ind og udgange af kunstnere sker på - hvilket er flot udført.

 

Forestillingen er sammensat så interessen fastholdes. To af de børn der var med har ADHD-lignende udfordringer, og kunne næsten klare hele forestillingen, der varede ca 2 1/4 time i Tønder. 

 • Foto
 • HandicapForhold
 • Galleri
 • Kommentarer

Yderligere information

 • Ledsagerkort: Uoplyst
 • "Vis hensyn" skilt: Ikke relevant for stedet
 • Handicaptoilet: Nej
 • Pusleplads: Ja
 • Mulighed for leje af kørestol?: Nej
 • Har stedet hjertestarter: Uoplyst
 • Region: Region Hovedstaden
 • Legeplads tilknyttet stedet: Uoplyst
 • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen. Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hve...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 5 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil