Du er her: HomeArtikler udendørs attraktionerLækre delikatesser på de svenske julemarkeder

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Lækre delikatesser på de svenske julemarkeder

Skrevet af  Torsdag, 31 oktober 2013 18:10

Juletiden er snart over os, og i den anledning byder de traditionsrige svenske julemarkeder på alt fra historisk atmosfære med gøglere og hestevogne til Luciaoptog, glaspustning, Nordens største julemarked, lokale svenske juledelikatesser og spændende håndværk kreeret af designstuderende i Stockholm.

Årets mørke tid nærmer sig, men når sneen lægger sig som et smukt tæppe og julelysene lyser gaderne op, opdager man det næsten ikke. I Sverige betyder det, at det er tid til de årlige julemarkeder, som allerede fra midten af november byder på mange forskellige oplevelser og juleaktiviteter. Uanset, om du er en børnefamilie eller et par, som skal på en smuttur til Skåne eller Småland eller nyde weekenden i f.eks. Stockholm, er der rig mulighed for at finde dejlige oplevelser på de mange forskellige julemarkeder.

 

”Hvert år tager rigtig mange danskere turen over sundet for at opleve den helt særlige stemning på de svenske julemarkeder. Og uanset, om man er på jagt efter delikatesser og gammeldags julestemning som på Övedkloster i Skåne, helt unikke julegaver, lavet af unge designstuderende i Stockholm, eller om man vil vække julestemningen ved at opleve de to millioner julelys i Glasriket i Småland, så er der et væld af forskellige oplevelser for hele familien,” siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

 

De svenske julemarkeder byder på masser af børneaktiviteter samt alt fra lokale svenske delikatesser og økologiske og fairtrade varer til utraditionelt håndværk. VisitSweden guider herunder til de bedste svenske julemarkeder.

 

Fakta

Lækre designs og livsstilsprodukter

Økologi og fairtrade i Malmø

Good Julemarked er for den miljøbevidste familie. Markedet er meget populært og har flest varer inden for design og livsstil. Varerne er økologiske, fairtrade og vintage, og det hele er lokalproduceret med god samvittighed. Markedet finder sted i Malmø den 14.-15. december og er meget let at komme til.
Læs mere på: http://www.malmo.se/Medborgare/Miljo--hallbarhet/Miljoarbetet-i-Malmo-stad/Malmo-Fairtrade-City-/Nyhetsarkiv/Fairtrade-City/11-16-2012-Hallbar-julmarknad-15-16-december.html

Spændende glaspustning i Glasriket i Småland

Allerede i starten af november tændes der for julestemningen i Kosta Outlet med ikke mindre end to millioner julelys. Her kan du kombinere din juleshopping med oplevelser i Kostas berømte glaspusteri, som har eksisteret siden 1742. På Kosta Glasbruk kan man opleve glaspusterne, når de fremstiller glaskunstværker, og der er derfor masser af spændende oplevelser - også for de små. Jul i Kosta starter allerede d. 9. november og varer frem til d. 22. december.
Læs mere på: www.glasriket.se

Studerende sælger kunst og design i Stockholm

Når kunst- og designskolerne i Stockholm åbner dørene op for deres julemarkeder, er der rig mulighed for at gøre flotte og kreative fund til årets juletræ. På markederne præsenterer kunst- og designstuderende deres eget utraditionelle håndværk, som både er mindeværdigt og anderledes. Konstfack, Sveriges største kunstskole, har julemarked d. 30. november og 1. december, og Beckmans designhögskolas julemarked finder sted. d. 7. og 8. december.
Læs mere på: www.konstfack.se og www.beckmans.se

 

Fyld julebordet med svenske juledelikatesser

Lokale delikatesser i Malmö

Bondens Egen Marknad finder sted hele året og er et af de mest populære madmarkeder i Malmø. Der afholdes et julemarked d. 14. december kl. 9-14 på Drottningtorget i Malmø. Alt, hvad der sælges, er lokalt dyrket og produceret. Udover madvarer sælges også håndværk og skind- og uldtøj.
Læs mere på: marknader.bondensegen.com/marknad

Gammeldags julestemning på Övedskloster i Skåne

For andet år arrangeres dette unikke julemarked på Övedskloster. Markedet er kendetegnet ved en gammeldags stemning, som man straks oplever, når man træder ind i den gamle kostald fra 1800-tallet, som udgør markedets hjerte. Markedets hovedattraktion er naturligvis de mange udstillere, som særligt har fokus på mad og juledelikatesser fra nærområdet. Markedet finder sted d. 14. og 15. december.
Læs mere på: www.ovedskloster.com/slottet/julmarknad

Peberkagebagning i Malmö

Katrinetorp julemarked er et traditionelt svensk julemarked med fokus på maden. Her er peberkagebagningen i fuld gang og julebordet står dækket. Markedet ligger i Malmø og er ideelt til en dagstur over sundet. Markedet afholdes fra d. 5.-8. december.
Læs mere på: www.malmo.se/katrinetorp

 

Oplev julestemningen på de historiske svenske julemarkeder

Nordens største julemarked i Huseby i Småland

Huseby Bruk er med sine 33.000 besøgende Nordens største julemarked, og her tilbringer du let en hel dag. Her finder du små unikke håndværksboder, der fremstiller alt fra smykker og tekstilprodukter til keramik og håndlavede træprodukter. Markedet byder desuden på små madboder med svenske juledelikatesser såsom hjemmelavet marmelade og karameller. Når du har besøgt de mange boder, er der mulighed for at opleve årets juleudstilling på det flotte historiske slot. Markedet afholdes i år fra d. 9.-17. november.
Læs mere på: husebyjul.se/

Historisk atmosfære i Eksjö i Småland

Julemarkedet i Eksjö er et rigtigt gammeldags julemarked, hvor gøglere og hestevogne på gårdpladsen skaber en unik historisk atmosfære. På markedspladsen breder duften af gløgg og peberkager sig og skaber den helt rette julestemning, mens gæsterne møder markedets håndværkere, som fremstiller og sælger keramik, træhåndværk og meget andet. På markedets torv samles gæsterne for at høre musik og se luciaoptog. Markedet finder sted lørdag d. 7. december og søndag d. 8. december.
Læs mere på: www.visiteksjo.se/

Familiehygge og traditioner i Frederiksdal i Helsingborg

Jul i Frederiksdal er for mange familier blevet en hyggelig tradition, som kan vække gæsternes julestemning i starten af december. De flotte gårde lyses op af tusindvis af tændte fakler, hvilket skaber en unik stemning. Med mulighed for at danse rundt om juletræet og se årets Luciaoptog er dette marked et hit blandt mange børnefamilier. Markedet finder sted fra d. 6.-8. december.
Læs mere på: wwww.fredriksdal.se/

Ægte svensk julestemning i Stockholm

Dette marked på Stortorget i Stockholms hyggelige bydel, Gamla Stan, byder på ægte svensk julestemning. På midten af torvet står det store juletræ med tændte lys på de snedækkede grene. I ringe rundt om træet findes julemarkedets mange boder, hvor der er mulighed for at købe svenske julespecialiteter. Markedet varer i år fra d. 23. november til d. 23. december.
Læs mere på: www.stortorgetsjulmarknad.com

  • Foto
  • Kommentarer
  • Plugin 5
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Rejs tilbage i tiden i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din klasse, din familie, dit bosted eller fritidsordning. Oplev hvordan børn og unge legede og arbejdede engang.   Der er ikke alders- eller klassetr...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 2 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil