Du er her: HomeArtikler underholdningNedtællingen startet til ny messe på handicapområdet

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Nedtællingen startet til ny messe på handicapområdet

Skrevet af  Tirsdag, 20 august 2013 16:21

CareFestivalen messen, som bla. besøges af H.K.H. prinsesse Marie, byder på 135 udstillere, spændende foredrag, underholdning med Sys Bjerre og Thomas Ring, Danmarkspremiere på en ”Segway-kørestol” og meget meget andet…

Prinsesse Marie besøger Carefestival, som åbner om to uger i MESSE C Fredericia 

Med fokus på brugerne og i samarbejde med Danske Handicaporganisationer slår Messe C i Fredericia den 5. til 7. september dørene op til Carefestival - en ny livsstilsmesse for handicappede. Messens mission er, at på trods af handicap skal livet leves med så få begrænsninger som muligt, og der sættes spot på innovation og nytænkning inden for hjælpemidler og velfærd bredt set.

 

For fagpublikum er messen krydret med spændende foredrag fra tre scener. Der er fokus på flere end 15 forskellige områder hver dag – torsdag mest rettet mod fagpersonale, fredag og lørdag også mod brugerne og de pårørende. Der er tips og ideer til ansatte og ledere i plejesektoren, ansatte på bosteder og i de kommunale og regionale forvaltninger. Der er også bred mulighed for at få ny viden, tips og ideer med hjem fra de flere end 135 udstillere, der viser alt fra den nyeste robotteknologi til IT-baseret patientstyring og muligheder for privat-offentligt samarbejde.

 

Fredag får Carefestival i øvrigt royalt besøg, når H.K.H. prinsesse Marie i sin egenskab af protektor for Landsforeningen Autisme besøger messen.

 

På scenen kan man blandt andet opleve Mandag Morgens præsentation af to spændende temaer omkring velfærd og ressourcer samt ildsjælen Søren Holmgren. Også Lise Lotte Christensen går på scenen og fortæller om træning af servicehunde til handicappede. I samarbejde med auto-områdets udstillere inviteres også til en paneldebat med Skat omkring afgiftspolitik på handicapbus-området, som har stor interesse for bosteder, plejehjem med videre.

Blandet buket af oplevelser

Carefestival er en blanding af traditionel messe med præsentationer af hjælpemidler og så de mere oplevelsesprægede stande, hvor der er fokus på innovation og rådgivning. Eksempelvis byder HedeDanmarks store sansehave indenfor til fordybelse og oplevelser for sindet, inspiration for både voksne og børn samt tips og ideer til haveindretning og legepladser. Landsbyen Sjølunds Sansehus er flyttet ind på Carefestival, og her kan alle deltage i sanseterapi-lektioner og få gode tricks med hjem til afslapning.

 

I et totalt mørklagt sanserum byder vi desuden inden for sammen med Pro Comfort, som har flotte lyseffekter, optisk bedrag og sanseoplevelser på programmet. 

Idræt og bevægelse

Carefestival handler også om sundhed og bevægelse. Kom eksempelvis og hør mere om Handicapdykning og deltag i konkurrencen om et gratis prøvedyk, eller lad dig friste af tilbud om en tur i kano – det er muligt takket være et nyt løftesystem, som præsenteres på messen. Dansk Handicap Idræts-Forbund har sat en stor prøvebane op og giver en smagsprøve på de mange idrætsgrene, der kan dyrkes – ofte er det faktisk kun fantasien, som sætter grænser for udfoldelserne.

 

Der er også en stor Segwaybane, hvor fynske Wman præsenterer en Segway med sidde-/aflastningsfacilitet, som kan anvendes af dårligt gående. Der er også Danmarkspremiere på Genny Mobility 2.0, som er en slags ”Segway-kørestol” i italiensk design og med betydelig wow-faktor. Og så kan det varmt anbefales at lægge turen forbi det store område med fotoudstillingen ”8 towards 12”, hvor der i billeder beskrives otte paraolympiske sportsudøveres vej til London i 2012. Der vil også være mulighed for at hilse på et par af de otte atleter torsdag og lørdag.

Børn i fokus

Først for i messehallen viser en række udstillere deres tilbud til familier med handicappede børn, de nyeste hjælpemidler, de sidste nye ting til afspænding, de gode ideer til forældre i form af hjemmesider, bøger og netværksgrupper.

 

En af de dygtige udstillere på området er Birdhouse, som blandt andet udmærker sig med hjælpemidler til spisesituationer, som kan være en vanskelig proces med et handicappet barn. 

 

På områdets scene vil der løbende være oplæg for forældre med handicappede børn, og imens kan ungerne lege på det store område med bObles produkter eller besøge Hospitalsklovnens tombola.

Skab fremtiden

”Jeg kunne godt tænke mig at…” Det har mange inden for handicapområdet nok tænkt, men nu kan man gøre noget ved det. I ”Maskinrummet” står en masse kreative mennesker nemlig klar til at bringe din ide videre fra ide til produkt/virkelighed. Det gælder bare om at møde op og komme frem med ideerne og ønskerne, så er kompetente folk klar til at arbejde videre med dem. De påtager sig også at videreformidle de brugbare ideer til de firmaer, der kunne sætte dem i produktion.

Oplevelser og aktiviteter på standene

Mange af udstillerne har aktiviteter på standen, som gæsterne kan deltage i. Det gælder blandt meget andet Wii spil, dating, malerværksted, cykler, Segways, Harley Davidson motorcykel, mød TV-Glad, ferietilbud og meget mere står på programmet ved siden af underholdning med Sys Bjerre, Thomas Ring, servicehunde til handicappede, teaterforestilling og musik med Brugerbandet Bali. Alt sammen i én stor messe hal.

 

Se mere på www.carefestival.dk.

  • Foto
  • Kommentarer
  • Plugin 5
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen. Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hve...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 35 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil