Du er her: HomeCirkusCirkus Arena oser af høj fart og spænding

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Cirkus Arena oser af høj fart og spænding

Skrevet af  Fredag, 07 juni 2013 21:21

Forestilling  (6 stjerne med de mange dyre internationale topartister, der kan deres kram) 

Handicapforhold  (4 stjerner)

Årets forestilling hos Cirkus Arena er den 58. sæson, og i år besøger nordens største cirkus hele 114 byer i Danmark.

Fra Sydamerika kommer to topnumre, dels Navas Brothers fra Ecuador med deres dødshjul og The Diorios fra Brasilien, der henter Dødskuglen tilbage til manegen. Begge numre er topnumre i verdensklasse.

 

Efter et poetisk nummer der går over i Gangnam style med alle forestillingens medvirkende artister, hvor man også første gang Morten Eisner der optræder under cirkusklovnnavnet Augusto, som får tilskuerne op at danse den velkendte Gangnam style, så tager The Navas brothers over med deres dødshjulet. Et supersuverænt. der giver kuldegysninger i hele teltet flere gange, hvor den ene af brødrene blandt andet balancerer rundt på dødshjulet med hætte over hovedet, eller udfører som den eneste i verden det flotte trick med at sjippe samtidig med at hjulet rotere kraftigt rundt. Eller når de laver en forlæns salto.

 

Ikke noget at sige til at duoen har både vundet en sølvklovn i Monte Carlo og en guldmedalje i Ungarn for deres halsbrækkende nummer.

 

Ligeså stor fart har den kun 17-årige Sharon Berousek fra Tjekkiet, når hun jonglerer med sine kegler. Man ved aldrig hvor hun har dem henne med den fart hun formor at rotere dem rundt om kroppen. Meget flot udført nummer, hvor hun blandt andet går i spagat, som udfører samtidig en jonglering med 5 kegler.

 

Jimmy Folco er igen med årets forestilling rundt, som Cirkus Arena's husklovn. I nummeret som stærk mand får husklovnen formået at inddrage publikum på fornemmeste vis, vil du vide hvordan, så skal du se forestilligen, ligesom nummeret med de tunge stene han vil jonglere rundt med får en "sjov" afslutning.

 

De 5 yndige cykelpiger, der kalder sig Mongolian Acrobats lever i den grad op til deres navn, hvor de på deres tårnhøje ethjulede cykler udfører gribende acrobat med deres skåle, som de balancerer med på hovedet samtidig. Et fremragende nummer som Benny Berdino har hentet til Cirkus Arena. Bare det at balancerer på en tårnhøj ethjulet cykel er meget svært, men når man så samtidig udfører acobatik med skåle det er fantastisk og er et supernummer alle bør se.

 

Den sjove og underfundige humor kommer til udtryk i Jimmy & Augusto's knivskarp komik, hvor de på sjoveste vis inddrager en blandt publikum til at medvirke i nummeret. Trods at det er Morten Eisner's debut i cirkusmanegen, så klare han det til fulde bravur. Folk kender Morten Eisner fra en række film- og teaterroller, og er måske mest kendt som at være ham i Bamse fra DR's Bamses billedbog 1986-94. Knivkasternummeret får en sjov afslutning, som skal opleves, da nøglen til håndjernene bliver væk.

 

Den yngre generation af Berdino familien Patrick Berdino optræder med et flot dressur nummer, hvor der er hele 4 dromedaer og 4 zebraer som optræder i meget flot samspil.

 

Som afslutning på 1. afdeling kommer et kuldegysende superflot og fantastisk nummer med The Diorios. Trods at dødskuglen kun er 4,04 m i diameter så formår disse 6 brasilianske kørere at finde det rette koblingspunkt, så de præcist og rutineret kan køre rundt og rundt op og ned i den lille dødskuglen, så man sidder i hjertet langt oppe og håber at der ikke sker noget. Som afslutning hæves kuglen og utroligt flot holde de så meget fart og kraft at de 4 øverste nærmest svæver rundt i toppen af kluglen uden at falde ned.

 

Familien Casselly's 4 elefanter kan opleves i pausen, hvor man kan få en ridetur på disse for en pris på kr 40 pr person.

 

 2. afdeling starter med et fantastisk flot hestenummer hvor Laura Berdino guider de prægtige sorte friserhingste rundt i manegen. Morten Eisner tager over som cirkusklovnen Augusto og tryllebinder folk i det næste nummer, hvor han sammen med en pige blandt publikum tryller med ballonsnoren. Morten Eisner viser en ny side af sit store talent han har.

 

Publikum snydes hellere ikke for en flot storartet kinesisk springakrobatik, som udføres af Puyang Troupe. De udfører med afsæt i det stolte tradition fra hjemlandet springakrobatik på højeste plan både i overført og bogstavelig plan, hvor man ser meget flotte spring der bliver udført.

 

Efterfølgende kommer Jimmy Folco og Augusto op at lave en ballonkamp ude på tribuneindgangene til stor morskab for alle i teltet.

 

The 4 Navas går helt til top, og blandt disse er de to Navas Brothers fra 1. afdeling, hvor de optræder med dødshjulnummeret. Igen et utroligt flot nummer udført af Navas-familien, hvor de udfører den ene flotte udførelse efter den anden. Blandt dem disse er sjipning på en meget tynd line, eller når en af artisterne springer over en anden og alligevel får fodfæste på den tynde højspændingskabel som de bruger til at gå på line på. Faktisk er der ikke kun en line med hele to liner overover hinanden hvilket gør det ikke mindre farligt. 

 

Tre af vovehalsene fra Ecuador udfører også et kuldegysende farligt nummer uden sikkerhedsline, hvor to af dem bærer en tredie, der både sidder et stykke hvis de bærer ham og rejser sig så op undervejs, hvor stolen så falder ned, hvilket indbragte aftenens største bifald indtil da. Sidst men ikke mindst afslutter de med at gå ud fra teltets top hvor de har udført de flotte og meget svære tricks med at gå på de udspændte liner ned af disse og havner til sidst ude blandt publikum. Et virkelilgt topnummer - og hvis vi kunne give 7 stjerner for dette, så gjorde vi dette, man skal lede længe efter at finde tilsvarende flot nummer.

 

Efter det stærkt nervepirrende nummer, så kommer Jimmy Folco igen ind i manegen, og her har han ikke mindre end 4 mandlige publikummer med ind, som skal være med i hans hypnoseterapi, der har en overraskende sjov flot slutning.

 

Årets forestilling afsluttes af to gulvklovne, hvor det første udføres af en lysende stjerne nemlig den kun 19-årige Cai Young, der sidste år vandt guldklovnen i Monte-Carlo. Kort efter blev han kaldt til Wasington, hvor han skulle optræde for Præsident Obama, hvilket man godt kan forstå, når man har set denne optræden. Når årets turne er overstået skal Cai Yong tilbage til Kina, hvor han kun kan opleves der, så man kan godt forstå at Benny Berdino er stolt af at det har kunnet lade sig gøre at arrangere dette naturtalent som Cai er. Siden han har været 8 år har været på den verdensberømte akrobatskole i Shanghai.

 

Cai Young viser med stor elegance styrke, kontrol og balance med kinesisk inspireret musik som baggrund med enhåndsstand position efter den anden, hvor han til sidst ender i en hovedpiroette. Det er forståeligt at også her ligesom ved Monte Carlo festivalen rejste publikum sig op og gav et kæmpe bifald. 

 

Som aftens højdepunkt kommer The Cassely Family med deres bedårende elefanter, hvor der er en lille rørende optræden af elefanten Mambo, der selv rydder op efter sig. Casselly Family har igen opsat en rigtigt festligt nummer, hvor ikke mindre end 4 elefanter og 4 andalusiske hingste medvirker. Der er ikke noget at sige til at de er de mest vindende cirkusartister med mange guld - og sølvpriser.

 

PROGRAM: Årets trykte program er rigtig flot og samtidig identisk med det man oplever i årets forestilling, hvilket er meget dejligt, så man kan bedre fornemme hvad man oplever. Desuden viser programmet en omtale af de enkelte artister, musikerne og om Berdino familien. 

 

HANDICAPFORHOLD:

MUSIK: Cirkus Arena skal have stor ros for ikke at musikken var højt som man ellers plejer at opleve i cirkus. Dog vil vi gerne anbefale, at hvis man er lydfølsom at have en eller anden form for høreværn med.

BEMÆRK! Cirkus Arena udleverer ørepropper til gæster med stor lydfølsomhed, og ørepropper udleveres i souvenirshoppen.

 

LEDSAGERKORT: Ordning med at kunne tage en ledsager gratis med ind, findes ikke hos Cirkus Arena

KØRESTOLSBRUGER: Kørestolsbrugere får adgang til reduceret pris, ligesom deres hjælper får dette. 

HJERTESTARTER: Dette forefindes i cirkusset 

HANDICAPTOILET: Der er ikke noget handicaptoilet med blandt de mange vogne som det turnerende cirkus har med.

ADGANGSFORHOLD: På cirkuspladsen i Møgeltønder, hvor årets forestilling er anmeldt fra, havde ejeren af grunden glemt at slå græsset, hvilket Arena's pressechef hellere ikke var tilfreds med hvorfor det er en kritik af cirkuspladsens ejer og ikke Arena som ikke kan gøre for dette. Derfor skal det ikke komme Cirkus Arena til skade i vurderingen at en familie med en kørestolsbruger vi efterfølgende talte med også var utilfreds med at ejeren ikke havde slået græsset, hvilket besværliggjorde at køre med deres kørestol. 

 

Turneprogram kan ses på www.arena.dk

 • Foto
 • HandicapForhold
 • Kommentarer

Yderligere information

 • Ledsagerkort: Uoplyst
 • Handicaptoilet: Uoplyst
 • Pusleplads: Uoplyst
 • Mulighed for leje af kørestol?: Uoplyst
 • Har stedet hjertestarter: Uoplyst
 • Region: Region Hovedstaden
 • Legeplads tilknyttet stedet: Uoplyst
 • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

Museer

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Helt ind bag Læsøs saltsydning

Læsø Salt A/S styrker nu formidlingen af den særegne og enestående salthistorie på Læsø og inviterer publikum til at se hele saltsydningsprocessen. Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hve...
vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 11 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil