Du er her: HomeAttraktionerUdendørsAnmeldelse af udendørs attraktionerSomewhere over the rainbow var ekskluderet

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Somewhere over the rainbow var ekskluderet

Skrevet af  Fredag, 12 september 2014 18:51

Oplevelse:1 af 6 stjerner 
Handicapforhold: 1 af 6 stjerner 

Det var første gang vi skulle til et totalteater der var henvendt til en skole, og det syntes vi at det kunne være meget sjovt at se nærmere på. Det var Møgeltønder skole, der både har almindelige klasser men har også en specialklasselinie, der lagde skole til dette totalteater fra Region Syddanmark's Kulturboost organisation.

Skolen havde fået mulighed for at få en kunstner ud på skolen gennem Kulturboost, hvilket man gerne ville prøve. Her kom så de to kunstnere Jonny Schmidt og Irene Warncke med forestillingens titel, der hedder Somewhere over the rainbow, hvor der blev sunget og spillet uddrag fra Grease, Chess, Midt om Natten, skatteøen samt Jesus Krist Superstar og Klokkeren fra Notre Dame.

Ingen rød tråd i forestilligen fra Johnny Schmidt og Irene Warncke.

Vi ville meget gerne have skrevet om skoleteaterforestillingen, der er et tilbud fra Regions Syddanmark's Kulturboost, hvor man tilbyder en kulturel oplevelse med en kunstner inden for billedkunst, teater, musik film eller dans m.m.  

I denne forestilling skulle alle 7 klassetrin og specialklasseelever optræde, men der var desværre INGEN rød tråd i det vi oplevede. Det skal samtidig siges, at det var meget lidt der var muligt at opleve at forestillingen, idet man havde valgt at bruge både Møgeltønder slotspark over brostensbelagt Slotsgade via mark til sidst at ende i Møgeltønder kirke.

Herudover var det hellere ikke muligt, at komme med rundt på den lange gangdistance, som følge af at den ene af redaktionens anmeldere har gangdistanceudfordringerne. Det skal samtidig påpeges, at man i disse år taler så mange om inklusion, men at man med denne skoleteaterforestilling viser, at der er lang vej endnu til at inklusion også kommer ind på skolerne, hvor man ønsker at inddrage forældre og andre i skolens område, når man ikke påtaler disse problemstillinger overfor de kunstnere der kommer med et oplæg om teaterforestillingen. De ansvarlige for denne teaterforestilling har ikke forstået hvad inklusion vil sige, når man udelukker personer med gangdistanceudfordringer i at deltage i en sådan teaterforestilling. 


På det sted hvor den ene anmelder sad, blev flere kørestolsbrugere og folk med barnevogn, at disse blev kørt med to hjul grundet det meget ujævne brostensunderlag.

Den anden anmelder, som var med på noget af den lange gåtur, der for et stor dels vedkommende foregik på brosten, iagttog at det var alt for lang gåtur forisær børnehaveklasseeleverne. Flere af disse børn græd over at de skulle gå langt og det var meget sent på dagen for disse. Flere kunne beskrives som meget trætte.


Faktisk vil vi give nul stjerner for en meget rodet og intetsigende forestilling da vi ikke som i skolernes karakter system kan give negative karaktere, men det burde denne forestilling havde haft. Den enkelte stjerne får man kun fordi at man tænkte i nye baner med at inddrage skolen i teatret, hvilket også må siges at være gode intentioner set med folkeskolereformen.

Det skal også bemærkes, at de to kunstnere, som stod bag forestillingen havde fået den ide at der skulle være en bil med i stykket. En af dagene op til forestillingen var det lokale brandvæsen der for at skære noget af toppen på bilen, hvilket medførte at mindst en af de børn med specielle behov blev meget bange bagefter hvor denne opretholdte en facade udadtil i skolen, men brød sammen da denne kom hjem til pågældende familie. Årsagen at brandvæsenet brug af store sakse for at skære bilen over, som havde forskrækket barnet.

Det er derfor meget betænkeligt, at en offentlig institution som Kulturboost bruger kunstnere, der i betænkelig grad ikke tager hensyn til folk med specielle behov. En sådan kulturinstitution burde gøre dette. Dette er også medvirkende til at vi er nødt til at give den meget usædvanlige lave karakter for oplevelsen, hvilket er første gang at vi har været nødsaget til at kun at kunne give en stjerne til både oplevelse men også til handicapforhold.

Madkaos

Efter forestillingen havde man arrangeret, at der kunne være en fællesspisning, men ligesom forestillingen var meget rodet, virkede det også meget rodet med den organisering med bespisningen bagefter, hvor en fra Møgeltønder Forsamlinghus havde stået for maden. Ifølge de kommentarer anmelderne hørte var maden ikke værd at skrive om. 

Under bespisningen blev programmet for forestillingen først omdelt, hvilket må siges at være lidt sent.

Handicapforhold:

Handicapforholdene er under stærkt betænkelige forhold, at man iscenesætter en forestilling, der udover stor gangdistance også sker på meget dårlig gangunderlag. Det bevirker, at man fraskærer folk med dels dårlig gangdistance og dels usikker gang at kunne overvære en forestilling som denne. Det er ikke i kulturens ond på vel nærmest det man kan kalde handihatecrime, at diskremenere for offentlige midler som det man giver via Region Syddanmarks Kulturboost.

Til gengæld for istedet at skulle at storme efter den vogn der kørte rundt med play-back musikken fra det ene sted til det andet, så nød anmelderen at kunne sidde på en sten for stille og roligt nyde den flotte Slotsgade i Møgeltønder, der var afspærret under forestillingen.

Mere om Kulturboost kan læses på dennes webside - tryk her for at komme til denne

  • Foto
  • Galleri
  • Kommentarer
  • Plugin 5
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.

vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 11 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil