Du er her: HomeAttraktionerIndendørsAnmeldelser af indendørs attraktionerHaleskvulp og kærlighed – så bliver det ikke bedre.

Warning: Creating default object from empty value in /home/www/opdater.ferie-fritidsaktiviteter.dk/plugins/k2/swtabspro/swtabspro.php on line 327

Haleskvulp og kærlighed – så bliver det ikke bedre.

Skrevet af  Tirsdag, 19 august 2014 19:18
Den Lille Havfrue Den Lille Havfrue Foto by: Tina Magling

Fredericia Teater har endnu engang kastet sig over fortolkningen af en Disney klassiker, denne gang er det historien om Den Lille Havfrue, der er kommet under kyndig forarbejdning, og jeg må sige, at det er et pletskud, eller rettere sagt en søstjerne af de helt store.

Jeg kunne være lidt bange for, at min datter ikke helt forstod handlingen eller helt havde den forståelse for sceneriet, så hun reelt kunne gå hen og blive frygteligt skuffet, men det var ingenlunde tilfældet.

Vi var begge underholdt fra start til slut, og vi var vidnende til nogle pragtpræstationer, som jeg kun sjældent har set lige – og jeg har set rigtigt meget teater.

Handlingen.

Vi følger, dog ikke slavisk, historien om den lille havfrue, som vi kender den fra Disneys fortælling. Den lille havfrue Ariel føler sig god og grundig fejlplaceret dernede under havets overflade, hvor hun sammen med sine nærmeste venner fisken Tumle og krabben Sebastian, finder ud af, hvor fantastisk der er oppe på land. Her har hun også en lille ven, nemlig mågen Skralde, der virkelig har styr på hvordan menneskerne opfører sig – eller har han nu også det?

Ariel redder Prins Erik efter et frygteligt uvejr, hvor han falder i vandet fra sit skib. Heldigvis ser Ariel dette og så følger vi ellers historien om den helt store kærlighed. Men det skal selvfølgelig ikke være for nemt det hele, for dernede i havets dybde bor Havheksen Ursula og hendes to kumpaner Skidslam og Bundslam. Og lad mig endelig sige det med det samme, de er altså ikke de sødeste væsener.

Ursula har hang til magt, og vi følger hendes mere eller mindre pæne opførsel for at opnå denne magt, men vil det lykkedes hende? Det må man til Fredericia Teater for at få svar på. 

Ariel har også en far, nemlig havets hersker Kong Triton, og han har sine problemer med Ariel, der ikke lige er som sine søstre.

Men får Prins Erik og Ariel hinanden, får historien en lykke afslutning, ja, det vil jeg ikke røbe her – kun at jeg bestemt kan anbefale alle at tage ind og se den.

Nye sange og lidt ekstra til handlingen

Vi hører mange af de kendte sange fra Disneys eventyr om Den Lille Havfrue, men der er kommet flere nye med, som jeg og min datter synes passer utroligt godt til handlingen som helhed. Vi ser en forestilling, der hænger rigtigt godt sammen, og en forestilling der er tænkt helt ned til den mindste detalje. Der er baggrundslyde af bobler/bølger, som passer til handlingen, der er grafik, der understykker handlingen på bedste måde – vi er virkelig begejstret og imponeret.

Kæmpe skuespilpræstationer

Jeg havde selvfølgelig ventet, at når det er et seriøst teater som Fredericia Teater, der producerede denne familie musical, at der var skuespillere, der var vel castet, men jeg havde ikke ventet at oplevelse så godt castet holdet reelt var.  Jeg vil ikke fremhæve nogle af skuespillerne frem for andre, for alle gjorde det mere end perfekt, og dog .. jeg må nævne Tim Schou som Tumle. Tim har vi jo set før i diverse musikalske sammenhænge, og til grand prix, hvor han i 2011 sammen med bandet A Friend In London førte Danmark næsten til tops ved ESC - her blev til en super flot 5. plads. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til Tims præstation, da han jo ikke er uddannet indenfor musicalgenren, men han bar sin rolle og sang, så om man er grand prix fan eller ej, så må man for alvor blive imponeret af hans kunnen. Jeg er sikker på, at vil Tim Schou mere musical, så vil diverse produktioner stå i kø for at få ham med. Han gjorde det mere end godt – han gjorde det eminent og fantastisk.

Jeg kunne nævne en masse af de øvrige stjerner på scenen, men nøjes med at sige. I må så absolut være cremen af cremen i det professionelle musicalmiljø i Danmark.

Fredericia Teater har vist at de kan og tør give sig afsted med disse fantastisk produktioner, og jeg håber virkelig, at de fortsætter for undskyld mit sprog ”For en i hede”, hvor var det godt.

Kan bestemt anbefales

Jeg vil selvfølgelig anbefale forestillingen til alle, men vores veninde Havheksen Ursula kan være en lille bitte skræmmende for de mindste, så er der nogle, der let bliver skræmt, så er det måske ikke en god ide at sidde aller forrest. Ellers går tiden alt for hurtigt, som det jo gør i godt selskab, så med en lille frisk pause i midt i forestillingen, så vil jeg bestemt alle at se dette pragtstykke.

Den Lille Havfrue spiller i Fredericia Teater fra d. 26. august og frem til d. 19. oktober og da forestillingen lige er blevet forlænget, er der bestemt rigtigt gode pladser at få. Se mere på Fredericia Teaters hjemmeside www.fredericiateater.dk og på www.billetnet.dk

Jeg kan kun sige ”Se den før resten af familien, og inviter så dem med ind efterfølgende”. Det er en forestilling man kan se igen og igen.

Diana og jeg kaster max søstjerner og haleskvulp efter Fredericias Teaters produktion af Den Lille Havfrue

******

Tina Magling

Handicapbarn.dk

 

 

  • Galleri
  • Kommentarer
  • Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer

Skriv din kommentar

0 / 1000 Tegn begrænsning
Din tekst skal være mellem 10-1000 tegn
betingelser og vilkår.
Mere i denne kategori: « Ols og Østerlars rundkirker.

vores nyhedsmail - helt gratis

Cirkus Arena springer rammerne og stjernene

Cirkus arena springer rammerne med årets forestilling, som er absolut værd at komme ind og se. Familien Bardino har sammen med Clemens formådet at skabet et total koncept der dækker både forestillingen, børnebog og casinospil. 

læs hele anmeldelsen her 

Hvem er online

Vi har 10 gæster og ingen medlemmer online

Sociale medier

Informationsoplysninger om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk

Om Ferie-Fritidsaktiviteter.dk: Webplatformen Ferie-Fritidsaktiviteter.dk er en del af HandicapBarn.dk, og har samlet de oplysninger om aktiviteter, hvor der typisk er behov for at vide mere om  ifb med planlægning af et evt. besøg for personer med specielle behov.

Kontakt - Vi søger - Personerne bag - Vilkår - Cookies - Gode links - Partnere

For virksomheder og annoncører: Annoncering - Klubsamarbejde - Ny på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk - Nyt arrangement - Vis dit firma's sociale profil